Poskytujeme široký sortiment prísad určených pre výživu zvierat, vrátane bielkovín, vlákniny, sladidiel a vedľajších produktov, ktoré zabezpečujú vysokú nutričnú hodnotu a funkčné výhody.

Pre konkrétne informácie o produktoch a asistenciu, prosím, kontaktujte naše obchodné oddelenie.

Akvakultúra

Akvakultúra je dynamickým odvetvím, ktoré rýchlo rastie; približne 50 % všetkých konzumovaných rýb pochádza práve z nej. Kvalita rýb a kreviet je úzko spojená s ich výživou.

Rastlinné bielkoviny, ako je vitálny pšeničný lepok, predstavujú ideálnu a vysoko funkčnú alternatívu voči tradičným krmivám pre ryby a iné vodné živočíchy.

Pšeničný lepok disponuje vlastnosťami, ktoré sú nevyhnutné pre viazanie krmív vo forme peliet alebo granúl. Jeho nerozpustnosť vo vode pomáha predchádzať rýchlemu rozpadu peliet; viskoelastické vlastnosti zabezpečujú žuvaciu textúru, ktorá je lepšie prijímaná než extrémne tvrdé pelety; pšeničný lepok je vhodný na rôzne spôsoby aplikácie vzduchu, či už ide o povrchové alebo hlboké naplnenie; a navyše poskytuje vysokú nutričnú hodnotu.

Krmivo pre domáce zvieratá

Vitálny pšeničný lepok je v potravinárskom priemysle významne využívaný. Používa sa pri výrobe simulovaného mäsa pre konzervované krmivo pre domáce zvieratá, ako aj v konzervách a produktoch so strednou vlhkosťou. Jeho schopnosť absorbovať vodu a viazať tuk zlepšuje výnosy a kvalitu výrobkov. Vo suchých psích sušienkach pridávanie lepku do cesta pred pečením zvyšuje odolnosť voči rozbitiu počas balenia a prepravy. Taktiež je vynikajúcim zdrojom bielkovín, čo môže prispieť k nutričným hodnotám potravín.

Zemiakový proteín sa v odvetví krmív a krmív používa už dlhé roky. Je súčasťou produktov s ultra vysokým obsahom bielkovín ako alternatíva k ryžovému proteínu alebo kukuričnému lepku, najmä pri eliminácii diét.

Hrachový proteín, či už vo forme koncentrátu alebo izolátu, sa často využíva v rôznych formátoch krmív pre domáce zvieratá, od vstrekovaných pochúťok po mokré krmivá. Má pozitívne prijatie spotrebiteľov a prispieva k funkčnosti potravín, čo ho robí ideálnym pre inovácie v oblasti krmív a pochúťok pre domáce zvieratá.

Vláknina je významným doplnkom pre krmivá pre domáce zvieratá, zlepšuje viskozitu a zvyšuje obsah vlákniny.

Zemiakový škrob sa v konzervovaných krmivách pre domáce zvieratá používa na spevnenie bochníka alebo kúskov, ako aj na výrobu gélov a omáčok. Pri extrudovaných krmivách zase zlepšuje textúru a expanziu granúl. Voči pšeničnému a kukuričnému škrobu má lepšiu expanznú schopnosť.